Dacă pentru constructorii din întreaga lume numele AMMANN este similar cu produse de înaltă eficiență și calitate, pentru piața din România stațiile de asfalt ale producătorului elvețian sunt cunoscute mai ales datorită societății VALENTINO PRODEX.

Din anul 1993 societatea Valentino Prodex, din Focșani, comercializează și oferă asistență tehnică pentru stațiile de asfalt produse de către AMMANN Grup, fixe si mobile pentru întreg teritoriul României, fiind în prezent considerată de către constructori ca fiind o autoritate în domeniu.

Asistența tehnică – garanția funcționării fără probleme

Stațiile de asfalt reprezintă o combinație între tehnologii de înaltă clasă și sisteme electronice de comandă și control de precizie. Odată pusă în funcțiune, o astfel de stație trebuie să funcționeze fără oprire și fără probleme pentru a livra material de calitate, orice întrerupere putând duce la pierderi financiare din partea proprietarului.

Experiența de peste 20 de ani a specialiștilor VALENTINO PRODEX își spune cuvântul și la nivelul asistenței tehnice asigurate permanent utilizatorilor români de stații de asfalt AMMANN. Astfel, societatea dispune de o echipă de profesioniști care asigură asistența tehnică de specialitate atât în perioada de garanție cât și postgaranție. Asistența tehnică se desfășoară în maxim 48 de ore din momentul solicitării.

Datorită profesionalismului personalului tehnic și a utilizării celor mai performante echipamente de diagnoză, echipele de specialiști Valentino oferă o soluționare rapidă și fiabilă oricărui tip de probleme. Fiecare tehnician dispune de o mașină echipată cu scule și aparatura necesară pentru fiecare intervenție solicitată. Departamentul tehnic al societății VALENTINO PRODEX  este format din mai mulți electricieni și mecanici, dintre care un electrician și un mecanic sunt certificați I.S.C.I.R pentru verificarea reglajelor la arzătoarele stațiilor de asfalt AMMANN.

AMDURIT –  rezistență la uzură fără concurență

Pentru piesele care sunt supuse la uzură constantă în timpul funcționării unei stații de asfalt, chiar și cele mai dure oțeluri nu oferă o durată de viață suficient de lungă, din punctul de vedere al utilizatorilor. Din acest motiv, specialiștii grupului AMMANN au reușit să producă și acum este disponibil în întreaga lume un material mai rezistent decât cel mai bun oțel, acesta numindu-se Amdurit. Inițial utilizat pentru a întări zonele de descărcare ale tamburilor și gurilor de alimentare, acest material revoluționar a confirmat gradul său înalt de rezistență.

Astfel, plăcile de Amdurit nu necesita a fi inlocuite la fel de frecvent precum cele din alte materiale. De asemenea, o durată de viață mai lungă duce la scăderea costurilor legate de înlocuire, precum și a timpilor de staționare ai stației ce apar la înlocuirea pieselor de uzură.

Un sistem de producție optimizată

Plăcile sudate utilizate ca îmbrăcăminte de protecție la uzura nu reprezentau nimic nou pentru utilizatori, până când Ammann a construit și oferit o protecție mai bună, testând și modificând materiale speciale până a obținut un produs cu un grad înalt de rezistență la uzură. Stabilirea unei linii de producție complete la sediul din Langenthal a adus procesul de producție sub control.

Materialul Amdurit se obține prin depunerea unor straturi succesive prin sudare. Astfel, o placă de oțel este montată pe un dispozitiv special și aplicată sudura. Prin încălzire placa se curbează, fiind trecută apoi printr-un sistem de role pentru a fi îndreptată din nou. Placa de înaltă rezistență obținută este apoi tăiată exact la dimensiunile de utilizare cu ajutorul unei mașini cu plasmă. Rezultatul: o placă standard Amdurit. Toate piesele de baza ale statiilor Ammann precum si piesele speciale din Amdurit folosite la tambur, la sistemul de mixare, sistemul de cernere sau filtrare sunt fabricate in Langethal.

Componente optimizate

Fiecare inlocuire a componentelor este inainte atent analizata: care este gradul de uzura existent si  ce calitate si grosime a materialului este necesara pentru a contracara aceasta uzura?

De exemplu, predozatoarele statiilor de asfalt pot fi placate cu Amdurit complet sau partial. Zona de alimentare si evacuare a tamburului sunt ideale pentru consolidare prin placarea cu Amdurit.

Se recomanda placarea cu Amdurit a elementelor curbate din interiorul tubulaturii pentru gaze arse  deoarece aici apare cel mai frecvent uzura abraziva. Amdurit este de asemenea ideal pentru consolidarea elementelor de pe peretii elevatoarelor de agregate calde, precum si sectiunile de alimentare si descarcare si zona de transfer la ciur. Posibilele utilizari ale componentelor Amdurit pentru statiile de asfalt sunt practic nelimitate.

O gamă largă de metode de fixare, cum ar fi sudarea, strângerea și inșurubarea, faciliteaza înlocuirea piesei originale cu protecția Amdurit împotriva uzurii