Înființată în anul 1993, societatea VALENTINO PRODEX este în prezent un nume bine cunoscut de către constructorii români, fiind asociat cu tehnologia și mai ales profesionalismul în domeniul stațiilor de asfalt. În calitate de reprezentant general al grupului AMMANN, societatea comercializează și oferă asistență tehnică pentru toate tipurile de stații pentru producția asfaltului, fixe sau mobile.
Piața construcțiilor din România este una absolut impredictibilă, variațiile mari ale volumului de lucrări de la un an la altul având influență directă și asupra volumului de utilaje de specialitate importate. În acest context, Valentino Prodex a reușit să se mențină pe un trend constant ascendent al vânzărilor. Domnul Gabriel Ardeleanu, director general al companiei caracterizează această constantă a vânzărilor ca fiind un rezultat direct al profesionalismului specialiștilor firmei: „Am fost totdeauna prompți față de solicitările clienților noștri și corecți, din toate punctele de vedere, de la stabilirea costurilor și până la respectarea datelor de livrare, montaj, punere în funcțiune sau asigurarea ulterioară a unei funcționări fără probleme a stației, perioade lungi de timp. Astfel, am vândut stații de asfalt chiar și în perioadele de criză economică ale României și, ca o recunoaștere a eforturilor noastre dar și a calității stațiilor AMMANN, cei care au cumpărat odată de la noi, au revenit, atunci când au avut nevoie de utilaje, pentru a achiziționa altele noi“.
Un rol major în atragerea unui client atunci când cumpără pentru prima dată o stație îl constituie renumele producătorului, datele tehnice, performanțele acesteia și garanțiile acordate. Atunci când același client revine, înseamnă că este mulțumit de serviciile reprezentanței, și din acest punct de vedere societatea Valentino Prodex oferă exact ceea ce este necesar unei activități atât de elaborate precum producția de asfalt: echipe special pregătite ce asigură clienților asistență tehnică de specialitate atât în perioada de garanție cât și în postgaranție, cele mai performante echipamente de diagnoză care oferă o soluționare rapidă și fiabilă a problemelor întâlnite, stabilind defecțiunile și oferind consiliere clientului asupra reparațiilor care se impun și o gamă largă de stații de asfalt, adaptate fiecărei aplicații. Echipele mobile ale societății Valentino Prodex acoperă întreaga țară, iar piesele de schimb din stoc sau pe comandă sunt în general livrate în maxim 24 de ore.
Astfel, sistemele supermobile EASY BATCH sunt create pentru producerea de conglomerate bituminoase, răspunzând cererii de sisteme de producție medie dar cu un grad mare de mobilitate. Sistemul discontinuu complet, supermobil și supercompact, cu o producție medie cuprinsă între 90 și 140 t/h, montat pe două semitrailere, datorită dimensiunilor sale (lățimea celor două semitrailere nu depășește 3 metri), poate fi transportat chiar și pe străzi secundare.
SPEEDY BATCH (productivitate între 240 și 300 t/h) este proiectat pentru a oferi un maximum de rapiditate în montare și demontare, menținând toate calitățile și avantajele unei stații fixe tradiționale. Acestea au un montaj realizabil într-o săptămână, în funcție de configurația aleasă, nu necesită fundații de beton și asigură o maximă disponibilitate pentru integrarea tuturor aplicațiilor auxiliare posibile ( filler suplimentar, aditivi, stocaj produs finit, etc…)
Noua serie de stații de asfalt ale producătorului AMMANN, seria UniBatch ridică nivelul stațiilor de asfalt la noi standarde pentru clasa de 100 – 340 t/h. Acestea includ cele mai noi tendințe tehnice de pe piață, conținând toate noutățile tehnologice disponibile în prezent și chiar în viitor. Aceste stații cu amestecare sunt concepute astfel încât să lucreze cu cele mai reduse costuri de operare și mentenanță, fiind în același timp ușor de operat. Dimensiunile reduse și componentele de bază sunt create pentru a oferi cele mai bune performanțe posibil, din acest punct de vedere situându-se printre cele mai bune stații create de către AMMANN.
Arhitectura staților din gama UniBatch permite îmbunătățirea acestora pe parcursul întregii durate de funcționare, datorită conceptului modular unic, prin care se pot adăuga diferite opțiuni ulterior cumpărării lor, în funcție de necesitățile practice. Printre opțiunile rapid de adaptat, chiar și la o perioadă lungă după cumpărarea stației, se pot enumera cele care permit utilizarea aditivilor solizi sau lichizi, bitumul spumant Ammann sau alimentarea stației la cald sau la rece cu asfalt recuperat.

ABM 240-320 BlackMove este stația mobilă de asfalt cu cea mai mare capacitate de malaxare existentă pe piață. Instalația asigură o capacitate de la 240 la 320 de tone pe oră, fără a afecta mobilitatea sa deosebită. Este perfectă pentru utilizarea pe șantierele de construcții mari situate în zone izolate. Poate fi transportată cu ajutorul a șase semi-remorci și instalarea ei se face cu utilaje de ridicare de mică capacitate.