Stațiile de asfalt reprezintă un element de bază pentru industria construcțiilor, dar de asemenea, probabil, și unele dintre cele mai complexe utilaje. Dozarea exactă a componentelor, adăugarea cu precizie de farmacie a aditivilor, echipamentele speciale necesare reutilizării asfaltului uzat, camera de ardere cu configurație specială fiind în acest caz un element cheie al eficienței, totul trebuie să funcționeze perfect, 24 de ore din 24. Din acest motiv, și cei care se ocupă de punerea lor în funcțiune și întreținerea acestor mașini de înaltă eficiență pot fi considerați specialiști de înaltă clasă.

De peste 23 de ani, Gabriel Ardeleanu, directorul general al companiei Valentino Prodex, reprezentant unic pentru România al stațiilor de asfalt marca AMMANN este cunoscut ca fiind unul dintre marii specialiști în domeniu. Zi și noapte, oriunde este nevoie, acesta este prezent alături de echipele de montaj și întreținere ale firmei, deoarece așa cum îi place să spună: „timpul este cel mai prețios, este moneda vieții noastre și de noi depinde cum o cheltuim“.

2017 – recunoașterea internațională AMMANN

Efortul și pasiunea puse în toți acești ani au fost răsplătite nu numai prin numărul mare de stații vândute an după an, dar și cu recunoașterea firmei Valentino Prodex în anul 2015 ca reprezentant general AMMANN în România: „Am fost întotdeauna prompți față de solicitările clienților noștri și corecți, din toate punctele de vedere, de la stabilirea costurilor și până la respectarea datelor de livrare, montaj, punere în funcțiune sau asigurarea ulterioară a unei funcționări fără probleme a stației, perioade lungi de timp. Am vândut, astfel, stații de asfalt chiar și în perioadele de criză economică ale României și, ca o recunoaștere a eforturilor noastre, dar și a calității stațiilor AMMANN, cei care au cumpărat o dată de la noi, au revenit, atunci când au avut nevoie să achiziționeze altele noi. În acest context, a fost foarte important pentru noi să preluăm reprezentanța generală a grupului AMMANN pentru România în anul 2015“.

Anul 2016 a fost din nou unul deosebit din punctul de vedere al  vânzărilor, în ciuda unei piețe locale destul de deprimate, Valentino Prodex a înregistrat vânzări record, punând în funcțiune nu mai puțin de nouă stații de asfalt, dintre care opt stații model EasyBatch 90 și o stație model SolidBatch 120.

Ca o recunoaștere a rezultatelor foarte bune înregistrate anul trecut, chiar înainte ca expoziția SAMOTER să își deschidă porțile, Gabriel Ardeleanu a fost premiat la categoria vânzări stații de asfalt 2016  în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul central al grupului AMMANN din Italia, în cadrul evenimentului anual AMMANN Dealers Meeting.

AMMANN la SAMOTER 2017

Expoziția Asphaltica care a fost găzduită de către SAMOTER a reunit cei mai mari producători europeni și mondiali de utilaje și echipamente specializate. În cadrul acesteia, standul AMMANN s-a distins prin mărimea sa și numărul mare de utilaje expuse. Chiar dacă în interior, datorită înălțimii halei, stațiile de asfalt au fost reprezentate mai mult pe componente, fiind preferate mașinile destinate așternerii și pregătirii suprafețelor, exteriorul halei a fost dominat de o stație de asfalt model QuickBatch 140 – 180.

Aceasta este o staţie proiectată special pentru a fi transportată uşor şi eficient dintr-un loc în altul, fără să piardă din atuurile unei staţii fixe. Conceptul de transport al 140-180 QuickBatch se bazează pe containere standardizate pentru camioane, acestea fiind mai uşor şi mai ieftin de transportat, aspecte deloc de neglijat mai ales atunci când staţia este mutată frecvent. Părţile esenţiale ale ABT 140-180 QuickBatch, cum ar fi uscătorul, filtrul şi turnurile de amestec sunt certificate drept containere de transport, aşa că totul poate fi încărcat fără griji în camion. În plus, întreaga staţie de asfalt încape în doar 10 containere, operaţiunea de mutare fiind uşor de realizat. Dar ceea ce face diferenţa între ABT 140-180 QuickBatch şi alte staţii de asfalt este, în primul rând, precizia, căci ea respectă standardele internaţionale şi, totodata usurinta cu care proprietarul o poate muta dintr-o ţară în alta. ABT 140-180 QuickBatch are o capacitate de producţie de 140-180 de tone pe oră, capacitatea mixerului fiind de 1,7 şi 2,2 tone.