Emulsia bituminoasa a fost utilizata pentru drumuri de la inceputul secolului trecut si din acel moment pana in prezent utilizarea sa a crescut continuu. Motivul pentru acest succes este faptul că emulsiile bituminoase au mai multe avantaje fata de liantii alternativi, cum ar fi reducerea costurilor, versatilitatea in utilizare, un consum redus de energie si mai putina poluare.

In functie de nevoile clientilor, se pot fabrica instalatii pentru producerea emulsiilor bituminoase, fie manuale, semi-automate sau complet automate; stationare sau complet mobile; montate pe cadru sau containerizate.

Daca este necesar, Massenza ofera instalatii complete pentru productia emulsiei bituminoase, inclusiv rezervoare pentru stocarea materiilor prime si a produsului final, centrala cu ulei diatermic, etc.

Mai multe optiuni sunt disponibile in functie de tipul si specificatiile fiecarei instalatii (pompe de incarcare bitum si apa, sistem de racire, celule de incarcare sau senzori de nivel pentru aditivi, PLC si monitor pentru operarea instalatiilor, etc.).

Pe baza cerintelor, instalatiile au o productie de la numai 1 t / h pana la 30 t / h.